Ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης  Μιχελάκης σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και τόνισε πως είναι ευκαιρία να γίνει μια νέα αρχή στη ΝΔ αφήνοντας στην άκρη τις αντιπαραθέσεις. Παράλληλα σημείωσε πως το στίγμα που θα δώσει ο νέος  Πρόεδρος θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές που έβαλε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε πως σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις επαναληπτικές δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς ο κ. Μιχελάκης διακρίνει πολιτικές ταυτίσεις μεταξύ τους.

«Υπήρχε μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο υποψηφίων και αυτή ήταν η κοινή τοποθέτηση της ΝΔ πολιτικά, η στόχευσή της στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν υπήρχαν διαφορές γιατί οι άλλοι δύο υποψήφιοι, μιντιακά όπως το τοποθετούσαν, ήταν λίγο πιο προς τα δεξιά και όχι προς την κεντροδεξιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού θα υπάρξει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης απέκλεισε κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ενδέχεται να τη στηρίξουν στο Κοινοβούλιο και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από τους ΑΝ.ΕΛ.

«Μπορεί να αλλάξει η κοινοβουλευτική στήριξη αυτής της κυβέρνησης και να δημιουργηθεί κάποια καινούργια. Μπορεί να δούμε αυτό το φλερτ που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με το κόμμα του κ. Λεβέντη, την Ένωση Κεντρώων. Και να δούμε τι στάση θα κρατήσουν Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη», κατέληξε.

Όσον αφορά  τα περί στήριξης του Κώστα Καραμανλή ο κ. Γιάννης Μιχελάκης απάντησε «Εγώ δεν άκουσα τον κ. Καραμανλή να βγαίνει δημόσια και να τοποθετείται».