Να ξαναδιαβάσουν όλα τα μέλη της ΝΔ την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κάλεσε ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ.

«Το κείμενο αυτό παρά το γεγονός ότι γράφτηκε το 1974 ξεκαθαρίζει απολύτως τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος και είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Το ζήτημα είναι αν εφαρμόζουμε τα όσα αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη, γιατί βλέπω πως ο καθένας προσπαθεί να περιχαρακώσει και από ένα χώρο μέσα στην κεντροδεξιά».

Όσον αφορά την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για το αν ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι νέος και σε ηλικία, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι «ένας 40αρης γύρισε την χώρα τρία χρόνια πίσω, έφτασε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και στοίχισε η επτάμηνη παραμονή του στην εξουσία 90 δισ. ευρώ»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Παύλο Μπακογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 26 χρόνων από την δολοφονία του, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μία από τις αιτίες που δολοφονήθηκε ήταν διότι ήταν ο πολιτικός που έδωσε μάχη υπέρ της συναίνεσης και η ΝΔ έχει πληρώσει με αίμα αυτό τον αγώνα».