Την εκτίμηση του ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ανοιχτό εξέφρασε ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το ζήτημα είναι η επόμενη μέρα καθώς χρειάζεται μια κυβέρνηση υπεύθυνη προκειμένου άμεσα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Αλλά χρειάζεται μια υπεύθυνη τάση και από τους πολίτες καθώς τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα των εκλογών όταν θα τους έρθει ο λογαριασμός. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ανοιχτό μετά και την αποσυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πιστεύω ότι από τις κάλπες θα αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση και θα χρειαστεί να συνεργαστεί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις»     

Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε πως με την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την χώρα στο 2012 με αποτέλεσμα να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. 

«Όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση 2012 -2015 θέλουμε να τα πετύχει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Δηλαδή μέσα σε έξι μήνες κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μας γυρίσει τρία χρόνια πίσω».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και όχι με λαϊκισμούς κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την στάση της διογκώθηκε ένα πρόβλημα το οποίο επί των ημερών της ΝΔ είχε λυθεί

«Το μεταναστευτικό διογκώθηκε από την στάση της κυβέρνησης και το μήνυμα περί ανοιχτών συνόρων που έστειλε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα προβλήματα που είχαν αντιμετωπιστεί να έρθουν και πάλι στο επίκεντρο. Η αντιμετώπιση του ζητήματος που είναι ευρωπαϊκό χρειάζεται υπεύθυνη στάση και όχι λαϊκισμούς»