Ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζει με άρθρο του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία την συνεχιζόμενη προκλητική στάση του προέδρου του ΕΛΚ εναντίνον της χώρας μας. 

 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο 

 

"Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ, προκαλεί ευθέως τους Έλληνες. Η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, προσέβαλε την χώρα μας, έκανε απαράδεκτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας  και δεν δίστασε να στρέψει εναντίον μας γειτονικούς λαούς!

Ο κ. Βέμπερ, παρά το γεγονός, ότι μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο, επί της ουσίας, δεν απευθυνόταν στους ευρωβουλευτές, αλλά στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Επιχειρεί να ανέλθει πολιτικά  απαξιώνοντας της χώρας μας, με ύφος, που θα το ζήλευε ακόμα και η Bild!

Υπέρμαχος του GREXIT το οποίο θεωρεί «ρεαλιστική και ορθή επιλογή». Δεν σηκώνει κουβέντα για ενδεχόμενο ρύθμισης του χρέους, λέγοντας ότι «ο καθένας πρέπει να μπορεί να σταθεί στα πόδια του». Βέβαια απ΄ αυτόν τον κανόνα εξαιρεί την πατρίδα του, η οποία, όταν δεν μπορούσε να σταθεί τα πόδια της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποιοι Γάλλοι, Έλληνες, Βέλγοι και άλλοι Ευρωπαίοι, (οι οποίοι μπορεί και να είχαν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο από τους ναζί), πλήρωσαν -και σωστά- τα χρέη της Γερμανίας. Και χάρη στο «κούρεμα» αυτό, να μπορεί σήμερα ο κ. Βέμπερ, από θέση ισχύος, να μας κουνάει το δάχτυλο.

Ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ, όμως, εκτός από ανθέλληνας, αναδεικνύεται και σε ένθερμο τουρκόφιλο! Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να διαφωνήσεις κάποιος πολιτικά, με τον Π. Καμμένο. Όμως το να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο κ. Βέμπερ την κατάθεση στεφάνου, που έκανε ο υπ. Άμυνας, στην περιοχή, όπου τρεις Έλληνες σκοτώθηκαν τη νύχτα των Ιμίων, για να χαρακτηρίσει τις ελληνικές βραχονησίδες «τουρκικές ακτές» αυτό ξεπερνά κάθε όριο!

Ο κ. Βέμπερ παίζει με τα σπίρτα μέσα στην μπαρουταποθήκη. Εκεί που έχουμε θάψει παλιούς εθνικισμούς, που οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς, Αντί να ενώσει τις εθνικές δυνάμεις, που  συγκροτούν το Ε.Λ.Κ επέλεξε να τις διχάσει. Στρέφοντας, τον έναν λαό, κατά του άλλου. «Οι Βούλγαροι παίρνουν λιγότερα από εσάς...» είπε μέσα στην Ευρωβουλή καλλιεργώντας έτσι αισθήματα φθόνου σε έναν γειτονικό μας λαό, που πάλεψε μαζί μας για να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά.

Ο κ. Βέμπερ δεν εστιάζει στην ουσία της κρίσης, που μαστίζει την Ευρώπη. Δεν τον ενδιαφέρει. Τον απασχολεί μόνο το πολιτικό του αύριο. Μόνο, που έτσι, η Ευρώπη δεν θα έχει αύριο. Θα έχει μείνει μόνο ο κ. Βέμπερ να κουνάει το δάχτυλο σε όποια χώρα θα έχει σειρά μετά την Ελλάδα..."